dimecres, 16 de març del 2022

15 de març. Ball de números.

Un 
33% de seguiment a la pública. Dades del departament d'educació. Ja sabem la fiabilitat que tenen. Jo només puc parlar del meu centre, on tradicionalment hi participa un 10% del claustre. En aquesta vaga som el 58%.Ara que hi penso: de quina manera es comptabilitzen els serveis mínims més alts de la història? 

Un seguiment del 8% a la concertada. Això deu voler dir que al professorat d'aquests centres ja els deuen anar bé els canvis. O potser que no gosen dir res perquè no els fotin fora de manera fulminant. Ah, senyors del departament! No els posa una mica "flamencos" pensar com seria l'educació del país si poguessin collar tots els mestres per igual? És clar que sí. Per això es va aprovar el decret de plantilles, oi?

Entre un 60 i un 70% de seguiment a la pública, segons els sindicats. Com sempre, cadascú escombra cap a casa. És molt? No ho sé pas. Tampoc no sé d'on han tret aquestes dades.

22.000 persones a la manifestació de Barcelona. 4.000 persones a Girona. (segons la guàrdia urbana) Fixeu-vos bé en els titulars de premsa. Els periodistes són gent acostumada a emprar un llenguatge precís. En efecte, els que vam participar a les manifestacions d'ahir érem tots persones, però tenint en compte que es tractava d'una vaga sectorial, no hauria estat de més qualificar-les de mestres i professores. Suposo que com que hi havia mainada i algun badoc passavolant els mitjans no s'han volgut agafar els dits... Qui sap, al capdavall, de mestres i professores potser n'hi havia només la meitat!

5, 6 o 7 dies de vaga? Segons qui parlés als mitjans, els números fluctuaven. En realitat, s'han convocat "5 dies 5" de vaga. El suposat sisè dia correspon a una altra convocatòria i té a veure amb la protesta per la imposició del 25% de castellà. Pel que fa al setè... Bé, aquest se'l va inventar una mare que van entrevistar en hora de màxima audiència al Telenotícies Vespre de TV3. Ningú no va contrastar la veracitat d'aquella dada (no es tracta de cap opinió), que va ser abocada a l'opinió pública com si fos veritat per, òbviament, contribuir a formar opinió pública.

6% del pressupost català en inversió. Ho diu la llei, aprovada fa 10 anys. S'ha complert mai? TURURUT! Com no es complirà res del que el departament diu ara a correcuita que ha previst:
  • Reducció de ràtios? (ei! mica a mica, començant per P3) TURURUT! 
  • Millions en inversió per a les TAC? TURURURUT! 
  • Nomenaments de professorat el Juliol? TURURURURUT!!
5 dies menys de vacances. Per a l'alumnat sí. El professorat, en canvi, ja comencem sempre a treballar el dia 1 de setembre. El canvi de calendari, doncs, no ens retalla les vacances, sinó que impedeix organitzar el curs correctament. Si volen que ho fem el juliol, hauran de garantir que totes les plantilles estiguin completes. Això val "calerons". No ho han fet mai, ni ho faran (vegi's punt anterior).

17ºC - 27ºC. És el rang de temperatura que estableix el  Real Decreto 486/1997, de 14 de abril per a feines en oficines o semblants. Admetent que aquesta sigui la tipologia de la feina en una aula de 40 metres quadrats amb més de 30 adolescents, convido a qui vulgui a passar-se sis hores diàries en una olla a pressió que, en moltes zones del país i cada vegada més sovint, depassa amb escreix els 30ºC a partir de mitjans de maig i fins a finals de setembre. No sé si la gent ho saben, però als centres educatius on els seus fills estudien no hi ha aire condicionat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada